sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Viimeinen päivä

Niin se aika vain meni ja viimeinen päivä on koittanut. Perjantaina oli vielä tapaaminen Stage Maltan kanssa jonka jälkeen töihin vielä tulostamaan boarding passit. Kun nuo oli tulostettu oli aika lähteä Signalin toimistolta viimeisin kerran. Pakkaaminen olikin jo tehty melkein kokonaan viikolla, mutta lauantaina vielä viimeisest pakkaamiset ja laukku painaa tasan 20kg. Pitää vielä käsimatkatavaroihin laittaa jotakin, ettei mene yli. Lauantai meni muutenkin vain kämpillä ollessa ja rentoutuessa.

Tänään sunnuntaina onkin siis viimeinen päivä. Reissu on itsessään ollut aivan mahtava ja kokemuksena sekä tilaisuutena vielä enemmän. Tälläistä tilaisuutta tuskin enään koskaan tulee samaan ja onneksi sen käytin hyväkseni ja lähdin matkaan. On kyllä ollut paljon uutta mitä on oppinut vaihtoajan aikana. Kielitaito on parantunut sekä nähnyt paikallisen kulttuurin. Lisäksi myös nähnyt miten turvallisuusala toimii toimiston puolella, kun Suomessa on kokemusta ainoastaan kenttähommista. Tämän jälkeen sitä toimiston väkeäkin ymmärtää paljon enemmän, kuinka paljon vaivaa hekin näkevät tehdessään työvuorolistoja, palkan laskuissa sekä kaikissa muissa ongelmatilanteissa.

Paljon on Maltalla nähtävää myös työn ohella. Paljon siitä tuli nähtyä, mutta myös paljon jäi näkemättä. Työpäivät kun täällä venyvät pitkiksi mikäli julkisilla liikkuu. Kun työaika on 8:30-16:30 niin kämpiltä kun lähtee 7:40 pysäkille ja jos huono säkä käy niin takaisin on 18:30. Eipä siinä enään kauheasti jaksa mihinkään lähteä. Töiden jälkeen kun vielä tekee ruokaa, selailee uutiset läpi ja kirjoittaa blogia, on kello helposti jo yhdeksän tai enemmän. Päivät vaan menevät nopeasti täällä.

Mikä on ollut parasta Maltalla, niin pakko sanoa, että koko reissu. Ei tästä pysty erittelemään mikä on ollut kaikesta parhain asia. Ehkä kuitenkin huonoin tai mikä on eniten jäänyt mieleen negatiivisena on tuo liikenne. Täällä kun ei tunnu olevan minkäänlaisia liikennesääntöjä. Poliisit eivät katso liikennettä ollenkaan, vaan sitä hoitaa Public Warden(mikäli nyt oikein muistan). Kuitenkin välillä mennään 40km/h alueella 90 vauhtia letkassa eikä ketään tunnu kiinostavan paljonko on ylinopeutta. Lisäksi kun liikenne on toisinpäin kuin Suomessa tuo se lisää jännitystä elämään. Saa nähdä osaako sistä Suomessa ajaa oikealla kun sinne asti pääsee.

Tämän päivän suunnitelmat ovat loput pakkailut ja koneella istumista. Kyyti tulee puolenyön aikaa ja lento lähtee 2:50 joten tulee olemaan pitkä yö edessä. Helsingissä ollaan aikataulun mukaisesti 10:35. Onneksi kotona kerkeää pari minuuttia olla ennen kuin huomisen tapaamiseen koululle tarvitsee lähteä.

Mutta eiköhän blogini ollut tässä vaihtojakson osalta!

1 kommentti: